Objektivitet och kritik

Så denan tidiga morgon så ska jag ta och skriva några rader om objektivitet och krtik. Jag personligen kritiserar en jävla massa saker här i världen pga av att jag tycker att det är fel.

Det är mina åsikter och de står jag för. Om du har lust så kan du få försöka övertyga mig om motsatsen.

Så en vacker dag satt jag vid min TV och såg på en roande serie vid namn: "Penn & Teller: Bullshit!". Där används många fula ord och all kritik som riktas mot allt där anser som siga själva vara "objektivt".

Njae, sanning med ganska mycket modofikation. Efter att ha sett några avsnitt så inser man att de står för en mer eller mindra extrem tanke av liberalism. Kontroversiella avsnitt som vill påstå att passiv rökning är ofarligt och att röka gräs borde vara en rättighet som alla ska få ha i världen kan jag inte riktigt hålal med om.

Jag skriver iaf att det är jag som tycker det. Efetr lite lätt forskning på internet så får jag veta att stora delar av deras undersökninhar och "objektiva data" komemr från det här stället: The Cato Institute, http://www.cato.org/

Visserligen gör de inte beställnings undersökningar men stora delar av deras finanser fås från företag som Phillip Morris (världens största tobaksbolag) och en del del privat finansiärer som har mer eller mindre extrem-liberala tankar.

Hur som haver så tror jag inte på att det över huvud taget finns någon form utav obejktiv TV som är komersiellt finansierad.

Kristdemokraterna, religösa fanatiker...

En vacker dag, ok natt... satt jag och funderade.
OK skit i det där jag satt och slösurfade i reklampauserna på TV. Av någon outgrunlig anledning kom jag på att sverige har religösa fanatiker i riksdagen. Den sortens människor som mycket väl kan tänka sig att stoppa vetenskapen i soptunnan och ersätta den med religösa skrifter.

De här är fan inte rätt tänkte jag och började dra några små likheter mellan militanta organisationer i mellan-östern och Göran Hägglund. De gick inte riktigt ihop, på ena sidan hade, muslimer med ett dynamitbälte och på andra sidan ett moralpredikande tap.

Så vad är likheterna och vad är det som är så förbaskat farligt med just kristdemokraterna och denna Göran Hägglund då?

Jag började kolla upp kd's valmanifest från valet i höstas och kom fram till en del saker som jag listar här nedan.

Direkt från deras hemsida:
Föräldrarna är viktiga för sina barn och trygga familjer är en styrka för samhället. Barn och familjer är olika. En stressad vardag för att klara familj och arbete måste därför mötas med valfrihet och mångfald.

*
Familjepolitiken ska präglas av valfrihet, rättvisa mellan olika barnomsorgsformer och ge förutsättningar för mer tid för barnen.


Valfrihet, lustigt, jag trodde att kd var det mest konservativa av alla parierna. Om det finns valfrihet måste de ju betyda att de är för homo-familjer och att de ska vara ok för dem att skafaf barn på ett eller annat sätt. Den där delen med rättvisa ska väll garantera att barnen får rätt att välja var de ska leva och bo, precis hur de vill. Låter rätt OK.

Vårdnadsbidrag ska införas som gör det ekonomiskt möjligt att korta arbetstiden eller att vara hemma med barnen längre tid än nuvarande föräldraförsäkring medger.

Bidrag, jag har alldrig riktigt varit för bidrag. För en så pass difus sak som de nämner nu så njae...

Äktenskapet, som är den stabilaste samlevnadsformen, ska bevaras i nuvarande form.

Ja nu bröjar det komma fram, dom är helt klart konservativa när de säger så här, men i samma veva blir de då emot homo-äktenskap, som de var för nyss... öhh...

#
Familjecentraler, med flexibelt och lättillgängligt stöd till föräldrar, ska finnas i varje kommun.


Låter som nuvarande Socialen... Aja de kanske får ett nytt namn på Socialen. Nu ska vi vidare och studera deras uppfattning om "Respekt och värdighet för äldre och vårdbehövande". Låter lite som PRO's vilja de där...

Äldre människor ska ha rätt att stanna längre i arbetslivet. Det ska vara ekonomiskt lönsamt att arbeta – även när man är pensionär.

Gamlingar på arbetsplatser, njae. Gamlingar blir lätt ivägen självgoa, förslappade, och har en stark tendes till att glömma saker och ting. Låter inte som något man skulle vilja behålla på en arbetsplats.

Garantipensionen ska höjas rejält och skatten sänkas för alla pensionärer.

Hur fan ska det finansieras? Varför inte skära lite i skolbudgeten och rättsäkerheten för att finansiera folk som inte gör ett skit, gnäller för jämnan och kräver sjukvård jämnt. Låter som en ba idé.

#
En värdighetsgaranti införs, vilken tydliggör och följer upp vad som utlovas inom äldreomsorgen.


Kort fråga, hur definiearr de ordet ---> värdighet <--- ? Garanterat inte som alla andra här i sverige när de gick i skolan och fick läsa orboken lite nu och då.

En patienträttighetslag införs med bland annat rätt till fast läkarkontakt för alla.

Mer skit som kostar pengar. Läkare är då fan in te billiga i drift, hur ska de då finansieras?

Alternativa utförare inom sjukvården ska släppas fram bland annat genom att stopplagen avskaffas.

Så det ska bli OK att ha privata sjukhus och direkt tjäna pengar på att folk har åkommor och sjukdommar som de inte rår över. Hmm låter jävligt kapitalistiskt, näästan lite väl USA över det hela. Men vist alla vill ju bo och leva i USA. TA och lyssna lite på Rammstien så förstår man direkt det.

Skit samma nu hoppar jag bryskt vidare tillderas del av manifestet som heter "Fler jobb och bättre företagsklimat".

Skatten på arbete sänks, främst för låg- och medelinkomsttagare, så att det lönar sig bättre att arbeta och utbilda sig.

OK, nu börjar vi snacka om att det börjar kosta allvarliga slantar här nu. Hur är det riktigt med kd's räkenskaper använder de bibeln's räknesätt eller?

För att skapa en arbetsmarknad där alla ryms måste arbetsgivarens skyldighet att medfinansiera sjukförsäkringen avskaffas, liksom den andra sjuklöneveckan.

Jag slutar inte förvånas. Hur skapar det jobb?

Tillgången till riskkapital ska öka, inte minst i det tidiga skedet av företagande. Förmögenhetsskatten avskaffas och riskkapitalavdrag införs.

Riskkapital från var då? Kyrkan kanske? och så mer pengar som inte kommer in i statskassan. Och till råge på allt så vill de ta bort den enda vettiga skatt som existerar i hela detta land.

Regelkrånglet för mindre företag ska minskas med 25 procent.

Ja de blir mycke att göra. Företagsverksamhet rehleras i runda slängar idag av ca 10500 sidor lagtext. Dvs att ca 2500 sidor lagtext ska bort. Är det bara jag som anser att lagarna där är skapade för en anledning. De kanske bara ska ersättas, varför itne med nått kapittel ur biblen.

De gröna näringarna – jord- och skogsbruk samt trädgårdsnäringen - ska få bättre villkor, bland annat genom att möjligheterna till säsongsanställning återinförs.

Låter som att en del kristdemokrater har blivit lite påverkade av ångorna från röka-gräs part.., ooops miljöpartiet heter de.

De anställdas möjlighet till kompetensutveckling ska främjas genom införande av individuella kompetenskonton.

Ungefär som bankkonton eller? Fast hur ska de räknas och värderas? Blir inte det bara ett till redskap att stämpla folk med eller? Måste vara en biblisk idé...

Arbetsrätten bör ses över för att underlätta för små företag och öka möjligheterna för ungdomar och invandrare att komma in på arbetsmarknaden. Den danska flexicurity-modellen kan tjäna som förebild.

Nu blir jag rädd. Först blander de in småföretag och inspiration från danmark i en och samma mening. Inte nog med det de vill att vi ska införa ett system som innebär att svenska ungdommar i prinsip inte har rätt till ett fast arbete.


Vidare vidare, jag orkar inte skriva och kommentera presis allt i deras valmanifest.

Skolans värdegrund, som hämtat sin inspiration från kristen tradition och västerländsk humanism, ska genomsyra arbetet i varenda skola.

Nu börjar jag se likheter med mellanöstern igen. Kasta ut vetenskap och fakta och in med "humanism" menas vad? Wikipedia hade måååånga rader om humanis. Där stod pland annat några ord som "är en, vanligen andlig eller kulturell idéströmning", "universell moral" och "Humanism är som regel ett privat eller personligt ställningstagande".

Så nu ska skolan tvinga på andelighet från "kristen tradition" som egentligen är något som man själv ska ställning till. Låter som kyrkan rätt igenom där. Kan kanske heta "Bibel studier" på skolan om det införs.

Kunskapskontroller ska genomföras tidigt för att stöd ska kunna sättas in. Betyg ska ges från och med årskurs 6. Ordning och uppförande ska skrivas in i betyget.

Inte nog med att barn nu ska tvingas läsa kristen tro på skolan. Nu ska lärare godtyckligt ge betyg i "ordning och uppförande". Låter som att man vill skapa en ny version utav hitler-jugend. Ett passande namn vord isf "Kristet Hjärntvättade's Samfund av Barn", men visst KHSB.

Kamratskap och engagemang ska uppmuntras. Varje elev måste bli sedd och behandlad utifrån sina förutsättningar. Nolltolerans ska råda mot mobbning och kränkande språk.

Hur uppmuntrar man kamratskap? Jo Socialism och svskaffande av samhälls-rang. Inte nått som kd's vill direkt. Sen ska alla bli sedda, varför inte utrusta vara ny KHSB enhet med elchock givade straff-boja dessutom om de nu brjar mobbas eller använder "kränkane språk". Men varför inte avskaffa hela yttrande frihets grundlagen när ni nu ändå är i farten.

Ett ansvarskontrakt mellan eleven, föräldrarna och läraren som tydliggör vars och ens uppdrag och ansvar, ska införas.

Ungefär som det där pappret man skrev på i småskolan om att inte bruka tobak? Hur som hellst lär det ha ungefär samma effekt skulle jag gissa.

Huuvva, måga hemska religösa ideér som ska skapa ett samhälle utav ny KHSB barn som inte känner till fakta och vetenskap utan är drillade i kyrkans moral och när de nu är i farten så ska de spändera mer pengar än som finns.

Inte nog med det, de vill allvarligt knulla sönder ens rättigheter att få säga vad man vill. Ta bort lagar som reglerar företag så att de kan göra som de vill. De vill att ungdomamr inte ska ha rätt till fast jobb och att gamlingar ska få kosta hur mycket som helst.

Gamlingar är en biprodukt utav det modärna samhället och är en enorm kostnad. Om den skulle ellimineras så skulle det bli en massa pengar över i stadskassan och en himmla massa sjukvärd skulle kunna gå till folk som faktiskt är produktiva och behöver det för att fortsätta vara det.

Likheterna med mellan-östern är slående lik hur som helst.

Den ultimata ondskan

Jag har kommit fram till att det finns en ultimat ondska här i världen, den förkropsligar sig på lite olika sätt. Nu har dock ondskans ansikte tittat fram i sin mest konkreta form hitils. Ondskan har nu t.o.m fått ett samlings namn, nämligen MMORPG.

Som du kanske själv har klurat ut så sitter det mest onskefulla av dem alla på tronen av den ultimata ondskan. Det så kallade spelet WoW eller World of Warcraft.

Du kanks har en vän som "spelar" detta "spel". Isf vet du att det är nära till omöjligt att få kontakt md människan, över huvud taget när den personen spelar och så fort personen inte spelar så går käften konstant och maler på om dett "spel".

Som du kanske har förstått så är det egentligen inte ett spel. Det är en alternativ verklighet, där andra fysiska regler gäller, där flora och fauna inte har specielt mycket att göra med det verkliga livet.

Om inte det vore illa nog med det där så kostar skiten multum i månaden. Alla dessa egenskaper har även sndra olagliga substanser i samhället som amfetamin, heroin, kokain och diverse andra tunga dråger.

Efersom att de högsta straffen som finns i sverige är associerade med droger så borde de även illustrera att droger måste vara den mest rena formen av ondska här i världen.

Min slutsats:

MMORPG = Ondska
WoW = Den Ultimata ONDSKAN!