Det svenska språket

Nyligen kom det till uppmärksamhet att det svenska språket är mer trasigt än någonsin. Som vanligt så är det de ovårdade och icke så intellektuella nötterna i tonåren som en än gång håller på att förvanska det svenska språket till en salig blandning av internetslang, förkortningar och annat frikyrligt krafs.

Det som än mer stör mig är att en del som vuxit upp en smula och bör ha mognat lite i huvudet fortfarande använder dessa "ord" och börjar nu vilja att de ska in i någon form utav ny ordlista.

Idé har funnits tidigare. Det var då under det glada 60-talet då alla slangord för LSD, marijuana och diverse sätt att få in dessa substanser i kroppen inte fanns med i det etablerade svenska språket.

Prisa gudarna att orden som användes då inte var speciellt långlivade utan dog inom kort iom att alla hippies dog och svenska som språk började läras ut i skolan än en gång.

Men nu vill iaf dagens generation av imbisiller att de själva ska skapa en ordlista som bättre passar deras redan trasiga vokabulär. Med internets kraftiga förmåga att sprida krafs som en dynspridare bakom en traktor så börjar nu deras "ord" att dokumenteras.

Självklart så bör detta stoppas. Alla som sysslar med det otyg bör omdelebart skickas till uppfostrings anstalt där de ska tvätta sitt vokabulär tills de uppnått förståelig grad. En sådan människa är skaparen till den här artikeln i den lokala tidningen Norra Västerbotten.

Orden som är listade är bara ett kort utdrag av vad som används bland den idag så missanpassade generationen utav ungdomar.

Ny kategori av fjortisar

Den här vackra eftermiddagen ska jag skriva lite om den nya sortens fjortisar som börjar dyka upp lite här och var i samhället. Dessa brukar generellt sätt kallas för "EMO-kids".

Förkortningen EMO ska enligt pålitliga källor stå för "emotional hardcore". Tillsammans med ordet "kid /kids" så får man en helt ny gruppering utav fjortisar som sticker ut ur den generella mängden.

Denna nya grupp utav ungdomar har tagit begreppen förvirrad och socialt självplågeri till nya höjder. Klädstilen är till stora delar lånad från Goth med vissa inslag utav diverse andra klädstilar från lite här och var.

Generellt sätt så har de ingen aning om vad de sätter på sig har för budskap eller hur det tolkas utav andra. En ung människa med en tröja med Che Guevara-motiv tillsammans med Converse Chuck Taylor skor en palestinasjal toppat med en iPod.

För att dra mer uppmärksamhet till sig själv så ska de flesta kläderna gå i svart ton och en våldsam mängd svart smink i ansiktet. Kajalpenna är ett måste och svart-färgat tillplatta hår som täcker halva ansiktet och en del inslag av gälla färger kan förekomma.

EMO-kids kan man hitta på de vanliga platserna där fjortisar brukar hänga. Men eftersom att de ständigt strävar efter att vara "alternativa" så står de en bit bort och pratar med lågmäld ton med likasinnade.

EMO-kids brukar påstå allt som ofta att de spenderar mycket tid för sig själva. Under den tiden så ska de tydligen skriva dikter och liknande meningslösa texter som de senare ofta publicerar på internet.

EMO-kids uppskattar musik som innehåller texter som de kan identifiera sina tagna identitet med. Musiken är sällan Hardcore eller ens i närheten, allt som oftast är det ballader och liknande basalt krafs.

EMO-kids har en förskräcklig tendens till att ständigt tänka på sig själva först och absolut ingen annan. I normala fall brukar sådant beteende kallas för egoism. I sin strävan efter att vara "alternativa" så ger de sig in i ett spel utav självömkan. De anser sig vara traumatiskt plågade eftersom att ingen bryr sig om dem eller för den delen vill att någon ska bry sig om dem.

Detta skapar en väldigt svår situation för personer som inte stött på en person som lider utav denna nya form utav fjortis-syndrom. Många vuxna i samhället vill hjälpa dessa men blir ständigt avvisade pga av någon basal anledning som tex. "Ni förstår er inte på min smärta", "Du kan inte förstå hur mycket känslor jag har" eller "Ensam är stark".

De korrekta sättet att bemöta dessa EMO-kids är att förnedra dem, förlöjliga dem och om nödvändigt ta till viss form av våld emot dem. Det resulterar snart i att de upplever riktigt känslor av smärta som inte är fabricerade utav dem själv. Efter att de upplevt det så är det dags att på alla sätt som är möjligt förfölja dessa och se till så att de inte börjar med att skada sig själva eller att ta till rusmedel. Med rusmedel så räknas även in psykofarmaka och tobak.

När de upplevt riktig smärta, klarat sig utan att använda rusmedel och inte börjat att skada sig själva så börjar de så småningom att inse att det som de sysslar med är basalt fjantigt och att de bör inte det sunda förnuftet.

Att ha känslor är inget fel. Det är mänskligt. Men att följa en grupp utav andra människor och börja fabricera känslor är inte rationellt eller för den delen sunt.

Borgarnas totalitära samhälle

Hur ska det gå för den oberoende staten Sverige. Landet i Europa som hållits sig borta från krig, revolutioner, förtryck och varit en ledstjärna i hur ett rättvist samhälle ska byggas.

Borgarna vill bygga om det det nu till ett samhälle som gladeligen raserar allt det som tidigare har byggts upp. Folk ska inte få uttrycka sig utan att bli avlyssnade eller på annat sätt bli övervakade. Nya regler för demonstrationer ska införas för att "extremister" snabbare ska kunna tas omhand.

Vi ska vara mer delaktiga i krig som vi har något med att göra och vi ska satsas mer på försvarsmakten och underrättelse tjänst.

Borgarna har dock inte riktigt förstått vad ordet försvar innebär. Att försvara sig, inte att föra krig åt andar som legoknektar.

Underrättelse tjänst verkar de inte riktigt heller förstå vad det är. Att spana på kända mål för att förhindra att hot mot riket kan undvikas. Borgarnas varioant av den frasen verkar vara att bevaka allt det som folket skriver, läser och säger som passerar lands gränsen ska sorteras upp och kollas igenom så att inte folket inte sysslar med något som inte är bra för dem.

Sist men inte minst så ska yttrandefrihet avskaffas för att det inte passar kristdemokraterna. Att säga något opassande om kyrkan i skolan ska självklar vara straffbart, men inte vem som helst ska straffa dig. Det är så klart den som ska förmedla dig kunskap som ska prygla dig till ordning och förstånd om kyrkans vilja och borgarnas makt.

Du ska inte ha rätten att vara mindre engagerad på en lektion. Ty läraren har nu makt nog att tvinga in orden i huvudet på dig. För att ytligare förenkla detta så ska onödigheter som diskution och tyckande plockas bort för att du inte ska förvirras under lektionerna.

Bantningsmetoder

Inget nytt, att lista alla bantningskurer som det skrivits om i skavallerblaskor skulle tag mig resten av livet. Alla de olika "kurerna" lovar att du ska gå ner ett halvt ton på 2 dagar utan att lyfta ett finger eller för den delen nämna hur pass mycket vikt du kan minska genom att inte dricka vätska på ett bra tag.

En av mina favoriter som verkar vara väldigt svårt att ta död på är den så kallade Atkinsdieten. Efter några sekunders googlande så ska idéen kläckts utav en briljant snubbe vid namn Robert Atkins.

Personen vill kalla sig själv för doktor, jag vill kalla honom för ett geni. Han marknadsför en diet där det är helt OK att leva på enbart friterade hamburgare med hur mycket sås du än vill ha till , desto fetare sås desto bättre. Men att äta en sak som ett äpple är inte bra.

Han har lyckats få en hel drös med anhängare efter sig genom att ge så kallade "vetenskapliga bevis" för att det fungerar. Om du läser raden ovanför så börjar du förstå ungefär hur hjärndött det är att följa hans råd.

Anledningen till att jag kallar honom för ett geni är för att han har lyckats marknadsföra en idé som vilken idiot som helst kan se rakt igenom, han har lyckats med att få en mindre nation av tabloidläsande knäppskallar efter sig som påstår att det fungerar och sist men inte minst. Han har tjänat en löjlig mängd pengar på allt ihopa.

Så om du känner för att banta. Gör som den etablerade vetenskapen ger till råd. Ät i måttliga mängder av allt. Det betyder ite att du enbart ska leva på en sak eller att du ska helt avstå från någonting annat.

MOTIONERA!!! Jag känner inte till en metod som säger att du ska lyfta på arslet och göra något. Men jag känner inte till någon metod som är så pass effektiv som att motionera tillsammans som du slänger ut all djupfryst pizza och chipspåsar.