Olika partiers ungdoms-rörelser

Jag har länge funderat varför det har funnits ungdomsförbund och liknande rörelser som en del utav nästan alla partier i sverige. Vad tillför dessa grupper? Har de någon konkret makt eller är de ungefär lika inflytelserika som den lokala styrelsen i knatte-fotbolls-klubben?

Har de någon form utav praktisk funktion eller är de mest bara ett bihang som någon skapade för att kunna ha någonstans att dumpa sina gnällande ungdomar/barn när föräldrarna var ute på partimiddag?

Finns det några standardiserade regler för hur dessa grupper ska skötas, hur de ska vara strukturerade och än viktigare, var får de sina pengar ifrån?

Många olika partipolitisk skapade/framtvingade ungdoms rörelser har en väldigt generös summa pengar att röra sig med. Hur kan det komma sig?

Jag har inga svar och de lär dröja ett bra tag innan jag har hittat några och analyserat dessa till en sådan grad att jag än en gång kan jämställa politiker med hycklande, förvirrade fåraherdar som sitter och snackar med sin skock av schizofreneiskt framställda får.

"Alkoholproblem"

Den senaste saken som jag börjar irritera mig på är ordet "Alkoholproblem". Vad fan betyder det ordet och vilken hjärndöd tabloid tomte har satt ihop två ord som inte ens ska kunna sitta ihop.

"Alkoholproblem" må i rimlighetens namn var orden -alkohol- och -problem- ihopsatta till ett ord för att lata trendriktiga reportrar på skvallerblaskor ska ha något nytt att trycka på förstasidan och att de glömde bort att använda mellanslag.

Alkohol är för mig ett ganska välkänt ord som jag känner till vad det är, hur det kan och brukar användas.

Problem är ett annat ord som de allra flesta känner till vad det innebär. Därför orkar jag inte ta några citat ur svenska akademins ordlista.

Hur som haver så bör detta nya ord betyda att det är problem med alkoholen. Att den blaskig, smakar eller luktar illa, att den innehåller olämpliga substanser som gar otrevliga biverkningar eller liknande.

Men nej då. Självklart så ska ordet helt inkorrekt användas i helt grammatiskt fel behandlade meningar som tex. "Britney Spears har alkoholproblem". Självklart ska det stå som följande "Britney Spears har problem med sin alkoholkonsumtion"

Den senare meningen har struktur, grammatiskt korrekt ordföljd och innehåller syfte. Jag har mycket svårt att förstå varför skvallerpressen ska klanka ner på ordet alkohol. Det känns som att nykterhetsrörelsen har infiltrerat media drevet och sprider sin ondskefulla propaganda.

Nykterhetsrörelsen är en bunt förvirrade, moralpredikande, dubbelbottnade, arslen. De vill ta av folk rättigheter, de vill straffa folk för felaktiga åsikter och de vill ha en fruktansvärt hård kontroll på folk så att de aldrig ska dricka.

När man ser på det i text form så påminner det lite om vad Hitler hade för metoder mot folket under sitt styre.

Hur som helst. Sluta använda ordet "Alkoholproblem". Det är inget ord som bör få existerar då de är ett sätt för en bakåtsträvande grupp människor att framföra sin propaganda.