När idioter kommer till tals

Dagens samhälle styrs och formas alt mer av media i olika former. Folk läser mer "nyheter" och ta till sig mer av omvärlden än tidigare. Vid första anblick så låter det underbart. Folk blir mer allmänbildade, de får större förståelse för andra platser, situationer och om samhällets utveckling. Men nej då. Folk blir matade med den grövsta sortens dynga och sensations media du kan hitta. Folk slutar bry sig om ekonomiska förändringar i världen. De tycker inte att politik är intressant och en sån enkel sak som vädret är tråkigt.

Den sortens "nyheter" folk vill ha är vad som händer någon urblåst bimbo i en dockhussåpa. De läser enbart rubriker om hotbilder mot dem själva och bryr sig mer om popartister än nya lagförslag skapade utav folk som kuva folk.

En form utav sensations nyheter som verkar ha etsats sig fast i huvet på folk är hotbilder från vardagliga saker. Helt plötsligt ska vi inte konsumera skithuspapper eftersom att det används miljöfarliga ämnen när de framställs. Det har alltid använts miljöfarliga ämnen när toapapper har tillverkats, men helt plötsligt skulle de nu leta sig upp i tarmen på folk och skapa rubriker. Att folk inte känner till hur saker och ting tillverkas må vara en sak. Men att helt plötsligt göra en vardagsprodukt till en värre katastrof än Tjernobyl är för mig ett mysterium.

En sak som jag tidigare har skrivit om och än en gång ska skriva om är det i folkmun otroligt farliga ordet "strålning".

Den här artikeln är en av många som tar upp ämnet om mobiltelefoner och dess potensiellt skadliga inverkan på människor. Självklart så läser folk smörjan och den vanliga karusellen är igång, än en gång.

Än idag så känner jag att folk kastar omkring ordet strålning utan kännedom om dess innebörd, de skriker vitt och brett om att folk får mystiska symptomer utav diverse olika saker i hemmet som ska skapa "strålning". En sak de klart flesta tänker på när de hör ordet strålning är kärnkraft. Vilket vi (av tidigare nämnd sensations media och miljöpartiet) har blivit lärd är ytterst farligt och i alla former ska "stängas av" eller plockas bort.

Saken är den att hypokondriker nu har hittat på att elektromagnetisk strålning, strålning från radiosändare och nukleär strålning är detsamma och är minst lika farligt. Följaktligen så finns det folk som vill förbjuda mobiltelefoner, trådlösa datornätverk och DECT-telefoner.

Eftersom att de personer som skriker behöver något att stå på i deras argument. Må de så vara siffror de har hitta på själva eller undersökningar som inte ens har med saken att göra så kommer de alltid med något i handen och säger att deras "bevis" är det enda och att de självklart har rätt. Sådana personer brukar av psykologin kallas för psykiskt störda personer med paranoida störningar. Mer specifikt paranoid psykos med inslag av hypokondri.

Jag ska göra vissa efterforskningar och mer eller mindre slå hål på alla argument, påståenden och "forskningsresultat" som den ovan länkade artikeln innehåller.

Kasta bort pengar

Efter att ha läst den här artikeln så började jag fundera på hur mycket pengar som kastas i sjön utav våra kära politiker i miljöns namn.

Att utför undersökningar och forskning för att få siffror värden och statistik för att grunda beslut är inget fel på men att göra en undersökning på hur mycket gaser som kommer ur en ko när den fiser och rapar lät för mig minst sagt långsökt.

Om man läser artikeln så kommer man fram till att metangas som kor, får, älgar, hjortar och andra djur som finns i sverige producerar gaser som inte ska vara bra för miljön. De nämns också att gödsla med skit inte ska vara bra för miljön då det bildas lustgas som tydligen ska vara väldigt farligt för miljön.

Efter att ha läst artikeln och hur mycket pengar som skulle plöjas ner i att fixa fram de där numrena börjar jag allvarligt fundera på vem fan som kom med förslaget. Säkerligen så måste det vara en sån där trädkramande jävla miljöpartist som har stoppat i sig för mycket antidepresiva piller och snetänt på skiten.

Det som jag mest av allt stör mig på är att man nu börjar attackera precis allt som gör det möjligt för människor att leva civiliserade liv. Kor och annat kreatur har funnits i ganska många fler år än bensinmotorer och kolkraftverk. Jag är mycket skeptisk till tanken på att det skulle vara farligt för miljön att ha kor ute på bete och att använda koskit som gödsel.

Att global uppvärmning existerar är ett faktum. Att människan förr eller senare helt enkelt inte kan bränna mer fossila bränslen för att det helt enkelt inte finns nå mer att bränna är även de ett faktum. Men att folk skulle förstöra miljön genom att äta köttbullar och entrecote är helt enkelt inte möjligt.

jag börjar känna en viss konspirations känsla. Miljötomtarna som alla vet är veganer har nu hittat på en anledning att förbjuda kött i våra hyllor på affären och att tvinga alla till att äta sojakorv och morötter. Förbannelse åt miljöpartisterna och deras anti-civilisations tankegångar.

Folkpartiet

Som rubriken säger så ska jag ta mig tiden till att beskriva hur dubbelbottnat folkpartiet faktiskt är.

Till att börja med så säger folkpartiet att de är liberaler. Liberalism går kort och gott ut på att alla personer ska ha rätt till personlig frihet och att de är det viktigaste av allt. Liberaler brukar även vilja att staten inte ska bry sig speciellt mycket om hur det går för folket och ska inte syssla med varken skatter eller bidrag. Statens uppgift handlar mest av allt om att se till så att de lagar som finns efterlevs och att lagarna ser till så att den personliga friheten står i centrum.

Liberaler brukar man kunna dela in i del olika grupper men det som alla har gemensamt är att de just värdera individen, rätten till yttrandefrihet och att man har ett rättvist system för alla som respekterar de mänskliga rättigheterna.

Folkpartiet står dock för en del andra saker. De vill bland annat att ungdomar som går i skola (oavsett ålder, form av utbildning, på vilken nivå och helt utan möjlighet att överklaga eller ifrågasätta) ska rätta sig efter nya regler. De vill ge lärare i skolan väldigt mycket rättigheter som om något går emot allt som heter liberalism.

Lärare ska ha möjlighet att beslagta valfritt objekt som anses störande på något sätt under lektion utan att eleven har någon som helst möjlighet eller rättighet till att ifrågasätta eller överklaga beslutet. Lärare ska ges rättighet att tysta de elever som inte håller med läraren på ett eller annat sätt, självklart är det av läraren godtyckligt vad som är störande eller på annat sätt motsättande.

Läraren ska dessutom ges rättighet att åsiktsregistrera elever och arkivera materialet. För att inom kort så vill folkpartiet att lärare ska ge elever betyg i "ordning och uppförande". Ett minst sagt godtyckligt betyg som mest av allt handlar om att göra sig vän med läraren i så liten mån som möjligt ifrågasätta läraren eller på annat sätt åberopa sin grundlagsskyddade rättighet till yttrandefrihet för att kritisera.

Till råga på allt så har lärare idag rättighet att ge eleven i princip vilket betyg som de själv passar dem. De behöver inte motivera det, de behöver inte vara rädd för att någon på något sätt kan överklaga det eller att de på något annat sätt skulle kunna straffas för att de antingen satt ett för lågt eller för högt betyg.

Skolan (speciellt grundskolan då) i sverige ska tydligen byggas om till regelrätta koncentrationsläger för elever.



En annan sak som folkpartiet vill genomföra för att "sverige ska må bättre" är att färre människor här i sverige ska få bidrag. Då speciellt socialbidrag. Inspirationen har de fått från USA och ett uttalande från president Clinton som vi alla så väl känner till ledde USA till välstånd och lycka.

Kort och gott så vill folkpartiet att färre personer ska få möjlighet att få bidrag och att fler ska gå i arbete. Det ska genomföras med förändringar i arbetsskyddet och löneutsikterna för "enklare" arbeten. De vill helt enkelt skapa mer segregation i samhället för så att de som redan har pengar ska kunna tjäna mer pengar. De som inte har jobb idag ska tvingas till att ta dåligt betalda jobb som ska bli osäkra och få ännu sämre betalt för att de som redan har det bra inte vill vara solidariska mot de som inte har samma möjligheter eller kompetens.



Det finns en bra bit mycket mer saker som går stick i stäv mer liberalismens grundbultar som folkpartiet "liberalerna" vill genomföra.