bloggande

Jag har nyligen fått en hel del frågor angående anledningen till att jag bloggar. Läs något inlägg och skapa din egen åsikt. Problemet för mig precis som för så många andra är att jag inte kan ge en exakt fingervisning om varför.

Jag uttrycker åsikter. En del gånger om artiklar, en del gånger om politiska partier och andra gånger om grupper i samhället. Jag försöker att hålla mig till den cyniska och hatiska tonen som så många på internet älskar och uppskattar.

Jag vill allt som oftast lyfta fram exempel utav grav idiotism, förnedra dem och ge dem förslaget att avliva sig själva. I mina skriverier så finns inga försök till att bygga en sympatisk eller diplomatisk människa.

Den dagen jag uttrycker ord liknande "Jag vill bli älskad för den jag är" så får vilken person som helst i världen ta mig till närmaste artilleri skjutfält och använda mig som måltavla.

Nu är jag less till förbannelse att skriva om mig själv. Jag hoppas att det inte ska behöva upprepas igen.

Bidrag

Sverige, bidragens förlovade land. platsen där man kan få bidrag för i princip vad som helst och ibland helt utan garantier eller ens minsta lilla uns till produktivitet eller samhällelig fördel. Bidragsystemet som vi känner till idag är mer än bara den socialdemokratiska viljan att paralysera folk i deras egna stolar och snedvrida den öppna marknaden. Idag är bidragssystemet så mycket mer än bara den svenska viljan. Pengar och beslut flödar mer eller mindre fritt mellan EU nationerna, det enda som behöver göras för att håva in pengarna är att börja med byråkrati och utnyttjande utav stundande situationer.

Ett bra exempel på hur snedvridet det kan bli är hur tobaksindustrin idag får bidrag samtidigt som deras produkter är bland de mest skattebelastade i världen. Ett annat är hur sverige ger bidrag till personer med för stora fastigheter som de inte har råd med, samtidigt som stora fastigheter beskattas mer än mindre.

Är då det invecklade och evigt byråkratiska systemet som existerar idag mestadels av ondo? Möjligtvis, alla bidrag är inte felaktiga men en väldigt stor andel av dem är det. Problemet med dagens bidragssystem är att det omgärdas utav för mycket byråkrati En byråkrati som skapades för att inte alla skulle kunna få vilket bidrag som helst.

Om de onödiga bidragen skulle plockas bort så skulle mer resurser kunna läggas på kvalitetskontroll istället för att göra krångliga onödiga formulär och invecklade beslutsprocesser.

I samma veva så skulle en stor del utav dubbelmoralen i landet kapas bort. Mindre skattepengar skulle gå till administrativa ändamål. Hel samhället skulle må bra av en ordentlig uppstädning utav det nuvarande bidragssystemet.

Det största problemet som finns idag för en sådan reform är socialister, fackförbund, konservativa, bidragstagare och halva industrin i EU. Sannolikheten för att en sådan förändring skulle ske är därför minimal.

Giftemål

Detta ofog som människan har sysslat med i tid och otid har nu kommit så pass långt att man idag vill straffa homosexuella och andra personer med avvikande sexuell preferens. Av någon outgrundlig anledning så fortsätter folk i sverige med att binda sig samman med onödiga ritualer som i praktiken har väldigt svåra och komplicerade efterföljder.

Det modärna giftemålet mellan två myndiga personer av olika kön har funnits ett bra tag i sverige. I praktiken handlar det om att binda samman de ekonomiska resurserna och de olika ägodelarna personerna har. Kort och gott ett juridiskt avtal om samarbetan Det finns för mig inga fördelar med detta då det kan utföras helt utan sådana juridiska dokument.

Giftemål genom historien har däremot handlat om att samhället ska ge två (eller fler) personer rätten att idka samlag eller att binda samman familjer för att säkra ekonomisk integritet. onödiga och irrationella traditioner som än idag finns kvar.

Självklart så vill de olika tros samfunden i landet att denna akt av fåfänga och oförstånd ska fortsätta. Det finns gott om pengar att tjäna vid alltaret.

Det som nu har blossat upp i de politiska debatterna är om de homosexuellas rätt till giftemål nu ska godkännas eller om de bakåtstävande och enfaldiga rösterna ska få sin vilja igenom.

Personligen har jag aldrig begripit varför man vill utföra en sådan akt men som jag tidigare har sagt så vill jag inte att staten ska lägga sig i vad jag göra inom de fyra väggarna jag kallar för sovrum. Jag skulle vilja ha en lag som ger alla en lika rätt till att gifta sig. Men det lagligt bindande pappret ska en myndighet stå för. En myndighet som inte ska bry sig om kön, ras eller mängd.

De regler so ska finnas är att ingen ska tvingas till giftemål. Båda parterna ska godkänna och vara införstådda i konsekvenserna av beslutet. Giftemålet ska ske mellan myndiga människor. Giftemål med barn eller djur är ska inte vara tillåtet. Sedan är det upp till de olika människorna att gå till deras böneplats och ha deras ceremoni där.

Päls

Jag har yttrat mig tidigare om naturens lagar, den starkaste överlever, nästan iaf. Den som överlistar den andre överlever. En fullvuxen tjur kan utan någon större ansträngning ha ihjäl en människa om det så passar den. Men ändå så äter vi dagligen rött kött från just kor och tjurar. Hur kan det komma sig att jag talar om mat när rubriken är päls?

Jo jag personligen har inga problem med att andra vill bära päls på sig. Om djuret som blev en mössa eller rock inte lyckades överlista människan så har det i mina ögon något med naturens lagar att göra. Människan har lyckats överlista de flesta djuren här i världen. Jag ser ingen skillnad på grisen som blir till bacon, kossan som blir biff eller minken som blir pälsmössa.

Hur kan det då komma sig att Svensson generellt sätt är emot uppfödandet utav pälsdjur? Det är helt korrekt att föda upp djur för att äta men inte för att skapa klädesplagg av. Förklara logiken eller ska hyckleriet fortsätta.

Det amerikanska valet

Om du inte har levt i total isolering de senaste året så är du idag plågsamt medveten om att det amerikanska presidentvalet ska äga rum inom kort. Kampanjandet, valundersökningar, löften och alternativ. Det väldigt få svenska medborgare vet är att det faktiskt finns fler alternativ än republikaner och demokrater.

Hör och häpna, det finns faktiskt en motsvarighet till det svenska miljöpartiet, ett nästan kommunistiskt alternativ och hör och häpna, ett än mer kristet extremistiskt alternativ. Tyvärr verkar det som att den så kallade demokratin i USA fungerar något dåligt då det finns två stora partier som under decennier har slagits för att vinna.

För att sätta det i svenska perspektiv så kan man kalla Republikanerna för en mix av konservativa och kristna tankegångar som fokuserar på moral och etik. Ett parti som jag personligen har något svårt att greppa. De uttryckligen säger sig stå för en individuell poletik som handlar om att alla ska få vara som de själv passar dem. I samma veva så förespråkar de en starkare polismakt, större restriktioner i det personliga livet och moralpredikande.

Demokraterna kan man å andra sidan kalla för en blanding utav socialism och liberalism. I det sociala frågorna så ter sig Demokrater i en liberal anda, men när det kommer till ekonomi så håller de sig till en mer socialistisk smak. Demokrater skriker ofta och högt om individens frihet, men vill samtidigt införa omfattande socialförsäkringssystem, som förövrigt det finns väldigt lite av i USA. I spåren av socialförsäkringssystem kommer alltid skatter. Ett ord som nästan är en svordom i landet som är delat i 50.

Det jag vill ha sagt är att svenskarna och säkert många andra människor här i världen matas med information som inte är relevant för dem. Varför ska jag engagera mig i ett val som jag inte kan påverka. I ett val där jag inte kan rösta. I ett land där nästan varenda dum tanke de senaste 50 åren har kommit från.

Hur kan det komma sig att svenskarna får veta allt om det amerikanska presidentvalet. Samtidigt som vi nästan aldrig får veta vilka beslut som behandlas inom EU och de få beslut vi får veta om är nästan alltid kryptiskt behandlade eller knapphändigt belysande.

EU kan jag påverka. Jag har rätten att rösta i EU parlamentsvalet. Jag vet att EU påverkar mig och det samhälle jag lever i. Jag vet att resten av alla dumma tankar som existerar här i världen kommer där ifrån.

Varför ska jag bombarderas med skit som jag inte kan påverka och inte bryr mig om? Varför får jag inte veta något om det jag kan påverka och vill veta mer av?