Moralpredikare och realister

Jag behöver inte skrida väldigt långt i mina tankegångar innan jag stöter på hur moralpredikan och verkliga livet som två motpoler. På endera sidan så finns folk som vill hålla vid lagar och regler, hur än dumma, triviala och opraktiska den än må vara. På andra sidan så finns personer som vet att ett samhälle inte skulle fungera om det inte fanns lite spelrum i vardagen.

Ett bra exempel på vad jag åsyftar är debatten om alkohol och ungdomar. Fråga precis vilken ungdom som helst i detta avlånga land om det antingen har druckit själva, eller vet hur de ska få tag i starkvarar inom en snar framtid.

Om de svarar att de inte har druckit eller vet hur de får tag i alkohol så är finns det några alternativa svar som stämmer bättre överens med verkligheten.
1. De ljuger.
2. Tillhör sektverksamhet som pingstkyrkan eller nykterhetsrörelsen.
3. Är onykter vid tillfrågat tillfälle.

Paragrafryttare vill däremot att lagen ska följas till punkt och pricka. Dvs dagen du fyller myndig så är det helt upp till dig själv. Är det bara jag som ser någon form utav problematik med resonemanget?

En vacker dag så blev det helt plötsligt tillåtet Allt det som var förbjudet igår är nu tillåtet. Det borde finnas en paragraf som säger att paragrafryttare ska skickas till en plats i norra sveriges inland med en ett krav att de ska karva ut deras egen grav ur rent berg och de enda tillåtna verktygen ska vara deras egna kroppar och tandpetare

Moralpredikare bör se sig om och inse att deras infernala tjatande om lagar och regler skapar mer skador och problem än de löser.

Ställ dig de här två frågorna. När dog sist en ungdom utav någon öl? och vad skulle det kosta samhället att till punkt och pricka följa alla lagar?

En lyckad fest

Jag ska nu bryta en personlig regel jag har. Den regeln är att alla personer som skriver onödiga listor om skit som ingen bryr sig om borde avlivas och om jag själv skulle göra det så har vem som helst i min närhet både rätt och samhällets förstånd om att personen måste plockas bort för allmänhetens bästa.

Nog om hur andar personer skriver bloggar. Jag har nyligen varit på en fest och vill därför göra en liten list på vilka ingredienser en lyckad fest måste innehålla.

1. Mat. Grillat, pizza, bullens pilsner korv. Vad som helst bara inte bäst före datumet är utgånget och det ska helst vara ordentligt saltat och smaka bra med bearnaisesås.

2. Stora kvantitet alkohol. En del personer verkar inte begripa att om den här punkten bortses så är allting tillbaka till skolandans runt 4 klass.

3. Blanda umgänge. Att ha en fest med bara folk som man känner sen tidigare är inte kul. Mixa upp med random folk. Att ropa in folk som råkar gå förbi balkongen är ett hett tips.

4. Spendera inte allt för mycket tid eller pengar på krogen. Spendera mer tid på att ta dig dit. Det finns alltid kul grejer att göra på vägen till och från krogen.

5. Ställ till en scen. På den lokala hamburgersyltan dvs. Det brukar allt som oftast resultera i att du får maten snabbare kanske en extra burgare om du har tur.

6. Hitta på nått riktigt kul på vägen till efterfesten. Personligen så streekade jag halva vägen och bar med mig en björk med massa fjädrar i.

7. Se till att efterfesten inte ligger allt för långt ifrån där du ska sova. Mest av allt för att det är ett helvette att få ett ragg annars och att vakna upp dagen därpå halvliggandes i en soffa gör att bakiskänslan blir så fruktansvärt mycket värre.

Amerikansk media

För ett ganska bra tag sedan så skrev jag nått i stil med att en del utav den amerikanska median är ganska ordentligt högervriden och att deras reportage borde tas mer som komedi än seriös media.

För ett litet tag sen så upptäckte jag dessutom att Fox News har video på deras hemsida. Varför inte plocka ett videoklipp därifrån och se hur pass snedvriden deras rapportering är.




Oj oj oj. Först av allt så märker man den där amerikanska flaggan i bakgrunden. Jag undrar vad folk skulle säga om Rapport skulle ha en svensk flagga i bakgrunden för jämnan?

Sen så funderar jag lite över hur kontroll över hela bränslekedjan i ett kärn energi program skulle kunna innebära att man helt plötsligt har kärnvapen i sina händer.

Kontroll över hela kedjan i ett atom energi program betyder att man bryter, anrikar, framställer energi och sedan tar hand om det överblivna bränslet. Kort och gott det som i princip alla andra länder med kärnkraft har gjort i över 50 år.

Efter det blir de kritik över att Obama nu börjar med samtal om hur Irans kärnkraft inte ska resultera i problem för omvärlden. Lustig tankegång, samtal måste vara bättre än att sitta vid sidan av och inte göra ett skit.

Utöver det så kallar man samtal "inte en policy, inte en strategi," "administrationen verkar inte ha någon policy emot Iran". Jag undrar ganska starkt över vad det här klippet är om USA inte har någon form utav Policy emot Iran. Jag funderar dessutom över vad resten av världen gör för att kunna komma överens, samtal ska ju tydligen inte ge någon form utav framgång.

Det enda som de verkar ha förstått är att det inte är den Iranske presidenten som har det sista ordet i Iran.

Godisfabriken som spyr skit

Du har säkert hört det i media tidigare. Du har säkert läst om det i tidningar och det finns gott om ställen på internet som publicerar info om hur vissa färgämnen som ska vara vanliga i godis och läsk.

Aftonbladet har som brukligt blåst upp problemet till astronomiska proportioner och slänger även in det sedvanliga skrämsel skrammel som involverar barn och hur deras liv kan förstöras.

Åsa Westlund, Eu parlamentariker för socialdemokraterna drar slutsatsen att i princip alla färgämnen utav en viss sort ska vara farliga. Fastän studien enbart har testat 5 utav just den sorten som hon vill bannlysa.

Det som slår mig mest av allt iaf, är att de inte skickar någon länk till själva studieresultatet. Hur kan det komma sig? man bör även ta i aktning om hur studien har finansierats, på vilka grunder av vem.

Låt säga att ett stort oljebolag skulle finansiera en studie som skulle komma fram till att förbränningen utav olja inte på något sätt skadar miljön eller ökar risken för global uppvärming Vem skulle tro på den studien?

Det är samma sorts källkritik som jag efterlyser. Har de i studien helt enkelt gett ungarna godis som innehåller färgämnen och jämfört det med en bunt ungar som inte har fått godis? Kan det kanske ha något med den brutala mängd socker som finns i läsk och godis?

Källkritik efterlyser jag.

Bortglömd blogg

Efter lång frånvaro och hårt arbete från min lever så återkommer jag nu från nästan 2 månaders avsaknad. Jag, Sundström som fyller internet med de klokaste av tankegångar har tagit mig tid att besöka diverse event för likasinnade personer och diskuterat en del tankegångar som jag och många med mig har haft.

Att IPRED lagen är en grov våldtäkt på din egen rättsäkerhet är inget snack som saken. Det finns fler personer än mig på internet som argumenterar så otroligt mycket bättre än om dess innebörd.

Det många inte har funderat ut än är dock att IPRED lagen kommer att skapa en ny klass utav människor på den här planeten. Människor som kommer att ha rätten till allt du förmedlar via internet, telefon eller annan form utav elektroniskt kommunikationsmedel.

Om jag som rättighetsinnehavare vill jävlas med min granne låt säga så är självklart det första jag hittar tag i vederbörande persons IP nummer. Börjar fabricera ihop loggar om diverse saker. Sen gå till en "domstol" och kräva att myndighet ska traska in hos min granne och plocka på sig allt som är mer avancerat än en glödlampa.

Med tanke på hur segdragen en rättegång kan vara så borde det innebära att all elektronik är hopplöst gammal och jag kan åtnjuta en härlig känsla av att min granne inte kan, eller har rätt till ett skit av allt helvette som jag har ställt till med.