Video bloggande

Detta fenomen som kallas för video bloggande eller Vlogg, eller Vidlogg. Skit samma. jag kallar det för blogg för personer som är för dum i huvet för att kunna skriva.

Nu kommer säkert en hel drös jävla nötter att skriva till mig med argument som:
"en video kan visa så mycket mer än vad ord kan beskriva"
"det är enklare att visa sin kreativitet med en video"
"jag får fram mitt budskap på ett helt annat sätt"

Vist. En del utav de där argumenten är helt eller delvis korrekta.Men låt oss då inte glömma bort de budskapen som oftast sprids via bloggar. Just det INGENTING! Så nu har man ett helt jävla internet fullt med meningslösa och värdelösa videoklipp på ungefär 2 till 10 minuter som handlar om precis ingenting.

Efter ca 30 sekunders googlande så hittar jag följande videobloggar:






Far åt helvette. En norrman som svamlar om att han har klippt sig. En Idiot från Borås som borde klippa sig och en liten tjej som har ordet fjortis stämplat i pannan i fluorescerande färg.

Min tes är bevisad. Videoblogggande är till för personer som är för tjocka i skallen för att kunna ta till sig tangentbordet och på så sätt del med världen vad de vill. Eller föresten, gör inte det. Ta ert förnuft i sinne och plocka bort er själva.

Katrineholmsresan

En vacker måndagskväll så kom jag och diverse folk i min närhet på att vi skulle dricka alkoholhaltiga drycker för att fira slutet utav allt förbannade plugg i skolan inför sommaren. Måndagen blev vald pga av att vi hade en ledig tisdag och vädret var som plockat ur en Pripps Blå reklam.

För ovanlighetens skulle så samlades vi i Tor-Björns lägenhet för att inleda festiviteterna. Nu så här i efterhand så kan man fundera på varför vi valde att tränga in 10 pärs i en lägenhet som är mindre än sovrummet mitt eget.

Efter en hel del drickande så hade iaf planen att gå till McDonalds för att först äta där för att sen släcka stället kommit fram ur ölburkarna. På vägen till Donken så svängde självklart fjärsman in på gatan och undrade lite över var vi var på väg och varför vi var så ystra på en måndagskväll.

Efter en snabb förklaring om att vi skulle besöka grillen på innergården och en del andra förklaringar så lyckades vi pilla undan problemet. Sorglöst började promenaden på ca 300 meter och en 20 minuter senare så hade vi alla samlats inne på stället.

För ovanlighetens skulle så hände inte speciellt mycket där så vi bestämde oss att sätta planen i verk. Just utanför dörren så skedde andra saker. Följande filmklipp från en pletora av olika telefoner den kvällen förklarar vad som hände och varför vi tillslut bestämde oss för att skita i Donken och istället ta med denna karaktär till efterfesten på Kyrkbacken.



Jag bokstavligen vred mig av skratt och mina vänner hjälpte mig sedermera att ta mig därifrån.

Katrineholmsresan blev en lustig upplevelse som jag förmodligen aldrig kommer att glömma.

"Peing on a in Katrineholm city tonight!"

De där orden summerar måndagens festiviteter ganska lagomt. Jag ska se om jag lyckas få tag i en del klipp från mobiltelefoner som det har ryktats om nu idag. Personligen han jag inte filma nått då jag låg i skrattkramper på backen.

Uppdateringar kommer från denna bisarra resa i "Katrineholm city!"

Förbannelse

Fan att man ska börja dagen med att vara förbannad. Efter att ha läst på norrans hemsida att Naturskyddsföreningen nu siktar på det heligaste utav allt på sommarmånaderna. Grillning utav kött!

Först av allt så innehåller artikeln fakta fel. All form utav förbränning släpper ut, inte bara petroleumbaserade produkter. Sen så visar de sina rikta färger de där förbannade miljöhippisarna. Nu ska tydligen det vara miljöfarligt att äta kött! Nej för nu ska vi grilla grönsker.

De börjar bli dags att säga ifrån. Jag ska inte offra min livsstil bara för att någon långhårig idiot som inte tror på hygien ska få som de vill.

Den andra saken som gör mig argsint är denna artikel. Engla är död. Vist det är tragiskt att en unge blev mördad. Men jag har tidigare uttryckt mig om Englas föräldrar.

Jag säger det igen. Englas mor måste någon gång ha blivit lobotomerad. Jag har inte stött på någon person i media som uttrycker sig själv så totalt jävla genomkorkat. Först vill hon att media ska gotta sig i hennes sorger och att alla ska tycka synd om henne.

Men inte nu, nu ska tydligen media vara djävulen själv och det är deras fel att hon mår dåligt. Kan ingen ansvarsfull människa ta och skicka henne till samma plats som hennes unge. Det skulle iaf ge världen känslan av att det finns en idiot mindre.

Demokrati

Ja du har hört var enda politiker i landet babbla om demokrati inför valet som nu ska ske i juni. Tydligen så är demokrati det viktigaste utav allt och utan demokrati så kommer världen falla samman, barn kommer att dödas och alla personliga rättigheter kommer att försvinna.

Därför ska jag ta en liten närmare titt på hur olika så kallade demokratier runt om i världen egentligen inte funkar enligt grundprincipen för demokrati. Alla har en röst och de flesta som tycker så får sin vilja igenom. Detta betyder i förlängningen inte att folkmord försvinner eller att alla kommer att behandlas bra.

Låt oss ta sverige som ett exempel. Över allt i sverige praktiseras något som kallas för positiv diskriminering. Allt som oftast handlar det om att kvinnor ska ha företräde till vissa saker eller att invandrare ska ha företräde vid tillsättande utav personal.

Diskriminering är alltid diskriminering och så fort som man börjar säga att en sorts diskriminering är OK så har man frångått vad hela idéen om vad demokrati är.

Demokrati garanterar inte heller att ett land kommer att hålla sig fredligt och fridfullt. USA är ett alldeles utmärkt exempel. Inget annat land har krigat så mycket de senaste hundra åren som USA.

Man bör se demokrati mer som majoritetens diktatur.

De allra flesta vet att gemene man är mer eller mindre dum i huvet. Av den anledningen finns det inte speciellt många Albert Einstein, men desto fler personer som tror på gud.

Att då låta hela befolkningen säga vem som ska styra ett land borde om något vara att sätta ett land i en enda stor råttfälla. Det handlar redan idag inte om vilken poletik man framför. Nästan alla partier låter ungefär likadana, med samma frågor med något olika lösningar.

För det är vad folk vill höra. Sen handlar det om att vara charmig.

Vist fan har ett system för att driva ett land kommit långt när styrandet utav landet mest av allt handlar om att driva en charmoffensiv ett tag var fjärde år.

Heliga regler

Javisst finns det heliga regler. Det beror bara på vem du talar med. Om du talar med en sådan där hjärntvättad högertomte som springer till kyrkan i tid och otid så kommer du förmodligen få höra något i stil med "De tio budorden".

Jag läste nyligen igenom dem och kom fram till att 100% utav de so framfördes var skitsnack och idiotisk. Men för att förlöjliga reglerna lite till så ska jag ta och förklara dem lite bättre och visa på hur de kan förlöjligas.

  1. Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.
  2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
  3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
  4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
  5. Du skall inte dräpa.
  6. Du skall inte begå äktenskapsbrott.
  7. Du skall inte stjäla.
  8. Du skall inte vittna falskt mot din nästa.
  9. Du skall inte ha begär till din nästas hus.
  10. Du skall inte ha begär till din nästas hustru eller hans tjänare eller hans tjänarinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa.
1. Om det nu ska vara så att du inte ska ha några andra gudar, betyder de då inte att det finns andra gudar. Gör inte detta faktum det att en gud enbart är självisk och just att vara självisk är ju på sätt och vis emot stora delar utav kristendomen.

2. Å fy fan i helvete. Helt ok! Men uttryck som "Herre gud" i mer pikanta situationer är inte tillåtet. Så ta dina obefogade tankegångar om att inte svära och kör upp dem. Kommer en kristen människa och ber dig att inte svära, eller att använd andra uttryck så citera bara det andra budordet.

3. Sabbatsdagen helig? Först av allt så finns det lika många definitioner utav heliga dagar som av utav ordet _helig_. Hur skulle det moderna samhället fungera om alla bara helst plötsligt sket i att göra något en dag i veckan?

4. Ifrågasätt inte dina föräldrar Även om du så blir våltagen utav din far och din mor bryter dina ben. Landet ska tydligen ha blivit gett till mig utav gud. Var är överlåtandekontraktet?

5. I guds namn ska du dräpas. Hur kan det komma sig att desto mer religiös en person blir de mer OK är det att döda. Fastän du har en klar och tydlig regel som säger att du just inte ska göra det.

6. Just det. Att skilja sig är ett brott. Du måste hålla samman en relation även om du så hatar vederbörande person. Att vänsterprassla är inte heller OK. Men om vi skiter i relationer till att börja med så slipper vi ju allt dehär. Men då kommer det kristna nötter och skriker att en relation måste innebära giftemål.
Uhh jag får bara ont i huvet v den här.

7. Första sista och enda regeln som jag kan hålla med om. Måste vara första sista och enda regeln som de flesta personer här i världen kan hålla med om dessutom. Till en viss begränsning.

8. Du ska inte ljuga. Verkar inte heller gå så speciellt bra ihop med hela idéen om religion. För vist är den nuvarande idéen om religion mest att runda av sanningen lite för att passa mig själv bättre.

9. + 10. Känns som att någon inte riktigt kom på fler dumma och onödiga regler. Blev tvungen att dela på den sista för att komma fram till att det ska vara just 10 budord. Hålla med om att tio budord låter lite mer auktoritärt än "de nio budorden".

Du ska inte vara svartsjuk, kort. Men hur fan skulle den nuvarande ekonomin se ut om ingen hade materialistka mål uppsatta? Fan min granne har en jävligt schyst bil och jag skulle inte tveka en sekund om jag hade råd att köpa en liknande eller bättre.

Så vad har jag kommit fram till. Jo de finns någon liten gnutta vett i allt de där svamlat och dravlet. Problemet är bara att de som predikar de mest plockar bort de vettiga och behåller det som inte är så vettigt.

Hårt beroende

Idag har jag kommit till att bakisföda sannerligen hjälper. Vaknade med lite torr strupe och mage som suktade efter vätska. Inget illamående, ingen huvudvärk eller annan grövre åkomma.

Efter en liten stunds funderande så koma jag däremot fram till att jag inte kan göra ett skit av de jag har planerat idag. Jag kan inte inhandla mat, jag kan inte beställa grejer på internet.

Anledningen är enkel, jag liksom många andra är slavar under ett rektangulärt plastkort. Detta kort råkade jag knäcka igår under ett krogbesök. Tappert så försökte jag sätta ihop det med eltejp som jag av någon mystisk anledning hade i fickan. Men ack så förgäves, bankautomatfanskapet tuggade i sig kortet och vägrede att spotta ut det.

Efter mycket svordommar åt automaten en kastad cykel som var i närheten så blev jag lugnad utav folk i min närhet. Förbannelse och helvette över detta slaveri under de fördömda plastkorten!


Jag börjar skarpt fundera på om att skaffa ett nödkort. I fall om att de skulle skita sig riktigt hårt och liknaned situationer uppstår fler gånger.

Religion vs. Sunt förnuft

Var går gränsen mellan tro och medicinska problem? Efter att ha läst om hur en person som kallar sig för Inger Johansson tydligen ska ha blivit "uppfylld utav den heliga ande" så börjar jag inse hur ridna en personers sinnen kan vara.

Det som hon beskriver låter mer som en grav form utav Epilepsi.

Nu vill inte jag falla in i träsket utav självutnämnda experter och kvacksalvare. Men att inte se skillnad på medicinska problem och religiösa upplevelser är för mig ofantligt korkat och farligt.

Men varför inte, de förespråkar ett mer hatiskt budskap än vad jag själv gör så varför inte låta dem plågas i tron att det är högre makter som spelar på deras sinne.

mat

På sistone har det, eller rättare sagt idag så har det rapporterats om mat. Närmre bestämt den mat som serveras till äldre. Den där maten som man blir serverad på ett sjukhus som inte smakar mer än förpackningen som maten kommer i.

Hur kan det komma sig att ingen verkar bry sig om att ungar i sverige har fått den här maten i närmare 20 år utan att någon har brytt sig? Hur kan det koma sig att du idag kan gå och köpa en tallrik med i princip samma sak i på valfri affär var som helst i landet?

Är det bara jag som ser likheter mellan det som serveras till gamlingar runt om i landet och de där djufrysta färdigtallrikarna som säljer som smör i handeln?



Jag har det! om vi förpackar portionerna i färglada och förskönade förpackningar så kanske vi löser problemet. Det verkar iaf fungera för Dafgård, Findus och Felix.