Golf hit och återkost dit

En man vid namn Tiger Woods har gjort en oförskämd jävla mängd pengar på att skuta omkring små vita bollar på överdrivet välpolerade gräsmattor världen runt. Just det golf. Den helt klart sämsta ursäkten till sport som någonsin har existerat.

Att se på skiten innebär normalt sätt för min del omedelbar sömn eller en sådan gnangande vilja att skuta folk så det går fan inte dit en till. Allt som har med golf att göra blir jag fan helt spattigt förbannad över. Golf innebär t.o.m med irritation och hat än vad modebloggare kan åstadkomma.

Men just för en massa veckor sedan så lyckades gubben Woods som redan har det oförskämt bra, tydligen skita till sitt liv genom att vara otrogen mot sin fru. Därför lyckades det då bli så att det tilllfördes sensationsmedia och bigbrotheraktig drama till golf.

MIn avsky mot det hela blev så förbannat stark att jag inte ens nämde det i min blogg, utan det jag gjorde vara att döva mina känslor med alkohol. Sakta men säkert så hoppasdes jag att alla skullel glömma hela historien och fortsätta med det vanliga gnället om tillsatser i maten och alternativa medtoder att bota cancer med.

Men icke. Då kom Woods på att han skulle ha någon mediakunnig person skriva ett tal åt honom så att han skulle kunna fortsätta tjäna onödigt mycket pengar på att traska runt på en gräsmatta. I och med det så höll just media på att skita ner sig och började gräva upp allt som de "rapporterat" om gubben.

Med mycket om och med så lyckades nyheten om vem eller vad som Woods knullar hamna i TV4'as förbannat dåliga ursäkt till debattprogram. I samma program och sändning så råkar jag då se både Jesper Parnevik och Peter Eng som någon sorts kommentatorer. Men allt de gör är att repetera varandra! Förbannade jävla låtsas journalistik!

Men inte nog med det. Då så kommer det dit en självutnämnd jävla "förstå-sej-påa" som tydligen ska vara kritisk bloggare. Vad i helvette är det för fel på kvinnan. Hur fan kan hon vara "kritisk bloggare" skriver om hur man är nöjd med nagellack.

Min skalle sprack dock av att isterproppen och det självutnämnda moralkompassen Sivert Öholm traskade in i studion och började prata sig varm om religion.

Myten om den gröna elen

Någon politiker som jag inte känner till kläckte ur sig för ett antal år sedan att vi i sverige skulle satsa på "grön el". Vad det egentligen innebär eller ska åstadkomma är det väldigt få som vet om eller tar reda på.

Hela idén är att de som säljer så kallad "grön el" ska se till så att de producerar lika mycket energi som de säljer på ett förnybart sätt. Att det i praktiken betyder att du har samma el som tidigare producerad på samma sätt som tidigare spelar tydligen ingen roll. Att sverige inte heller skulle kunna producera all el som efterfrågas på ett sådant sätt verkar inte heller spela så stor roll.

El i Sverige produceras i praktiken på två sätt. Vattenkraft och kärnkraft. De står var för sig för ungefär 50% utav produktionen. Resten utav produktionen står en liten del flispannor för i sverige. Vindsnurrorna som finns utspridda lite här och var i landet producerar en sådan försvinnande del att det skulle på en graf skulle vara svårt att rita ut.

Vem som helst som har sett en vattenkraftsdamm vet dessutom att vattenkraft är långt ifrån utan miljöpåverkan. Trädkramande och förvirrade ungdomar från storstäders förorter vill ju inte heller att sverige ska använda skogen. Den ska tydligen bara stå där.

Upplys mig om hur en broschyr som är tryckt med grönt papper från ett kraftbolag ska kunna förändra miljön. Grön el är och förblir ett marknadsföringstrick för att ge folk en mysig magkänsla och få dem att betala mer än nödvändigt.