Opinion

Media har en hel massa onödiga och värdelösa sätt att skapa nyheter av saker och ting som inte är nyheter. Ett väldigt effektivt sätt är att göra opinions siffror inför en stundande val.

I grund och botten är opinions siffror ickenyheter som är skapat för att fylla tidningssidor när ingenting vettigare eller mer intressant kan pillas på plats. Att sätta siffror på vad folk tycker är i sig en helidiotisk syssla. Folk ändrar sina åsikter hela tiden, jag ändrar mina åsikter ganska ofta. Allt det beror på är omständigheter.

Därför är alltid nyheter om vilket parti som har si och så många procent och allt vad det innebär ingen som helst eller mycket marginellt nyhetsvärde. Den enda anledningen till att vi gång på gång sväljer skiten är att allting publiceras i färglada staplar och mycket övertygande siffror.

Allting låter så förbannat viktigt om riksdags spärrar hit och blockpolitik dit. Men det som mest av allt är skit är alla dessa förbannade analyser som gamla gubbar i radio, tv och tidningar spyr ur sig.

egentligen är ju valet i sig en opinionsmätning. Man frågar alla som vill svara och efter räkning så får man ett svar. Därför är alltså nästa skit du läser i tidningen en analys av en mätning som ska förutspå en mätning som ska ske i framtiden om vilka som ska styra och inte. fan vilken toppnyhet.

Test på internet

Ahhh FUCK! Helvette jag har blivit stämplad som en jävla folkpartist i ett helt ovetenskapligt och onödigt test som en random skvallerblaska har publicerat på internet. Inte nog med att testet verkar vara baserat på jornalistik från en öppet hjärndöd redaktion så verkar tydligen hela jävla bloggosfären ha skitit ner sig av gnäll.

För helvette, jag vet vad folkpartiet står för. De står för ett förtryck av folk och speciellt av minderåriga som enbart kan matchas av DDR. Att ge lärare rätt till att både vara dommare polis och bödel ger inte unga människor här i landet speciellt mycket förtroende för vuxna.

Folkpartiet vill övervaka nästintill allt och hur mycket som helst av det. Fick de som de ville så skulle alla skolelever röntgas innan de fick tillgång till skolan som de genom lag tvingar barn och ungdomar att gå till. Fick de som de ville så skulle de installera kameror på skithusen på skolor så att eventuella hyss kan motverkas.

Vissa saker som folkpartiet står för kan jag sympatisera med. De har en vettig ståndpunkt med deras miljöfrågor. De har en delvis vettig financiell politik och en del anndra småsaker kan jag sympatisera med. Men på det stora hela så sätter jag folkpartiet i samma kategori som Augusto Pinochet.

Det där lilla frågeformuläret som SvD har publicerat ger jag inte mycket för.

Kungahuset

Hitta något i sverige som får mina hjärnhalvor att vilja ta en skilsmässa mer än just det ordet. Den ena sekunden så tänker jag att de är en bunt levande historia, som blir väldokumenterat av den äckligaste formen av journalistik som finns.

I nästa andetag så vill jag bara ta och bygga en giljotin strax utanför slottet och än en gång visa världen hur rationell och politiskt konsekvent sverige kan vara. Alla vet att kungen svamlar mycket strunt, han är skapligt efterbliven och familjen består till mesta delen av samma skrot och korn.

Han är egentligen an perfekt återskapning av Svensson för ändamål och evenemang som inte personer med faktisk makt och förstånd ska behöva engagera sig i eller behöva bry sig om. Men i samma veva är han den enda personen i landet som inte kan få hastighetsböter och är tvungen till att inte ta ett riktigt jobb som alla andra.

Allt detta vore helt underbart om jag då slapp att bli påmind om det i tid och otid. Men nej då. Då ska tydligen giftemål ske och en av de där parasitliknande livsformerna som kallar sig för reportrar dyka upp på TV.

Hela min skalle vrids just nu i hat och förtvivlan över uppståndelsen som en sån här ickenyhet kan innebära och hur det förstör min sinnesro. Ebba won Sydow är inte bara ett skämt till mediapersonlighet, hon är utöver det en sån där jävla moralpredikande idiotfan som har åkt större delen av sitt vuxna liv på en silversked.

Hon representerar nästan allt som är fel med media idag. Besatthet av onöda saker, händelser och personer. Men mest av allt hennes överambitiösa satans moraltuggande.

Jag ska sluta nu innan jag har sönder något av värde framför datorn.

Småbarnsföräldrar

Jo jag har skrivit om det tidigare. Den där sorten som anser att deras vilja och avsaknad av förstånd ska gå först. Dom där som kommer med de förbannade lösa och mjuka argumentet "men tänk på barnen".

Det där förbannade argumentet tillämpas på allt från kärnkraft till bananer. Småbarnsföräldrar som vill att alla eventuella saker som möjligtvis kan vara farliga för barnen ska plockas eller "göras något åt".

exempel1: Men tänk på avfallet från kärnkraften som våra barn måste leva med. Så barnen som växt upp hitintills med problemet ska då helt plötsligt vara oförmögna till att gå eller stå? Använt bränsle från kärnreaktorer har vi i sverige haft i mer än 40 år. Under den tiden har en hel massa folk överlevt.

exempel2: Men tänk på barnen som måste plocka bananerna i fattiga länder. Om inte du vill stödja det så är det helt upp till dig att köpa svenska äpplen istället. Jag ser det som en möjlighet för någon stackars unge att få ett jobb så de har mat och förhoppningsvis husrum. Förhoppningsvis så innebär det mindre svält och lidande.

Det absolut bästa av allt är att samma föräldrar skyller ifrån sig så fort som möjligt på något helt annat om nu eventuellt ungen skulle ha hittat på att göra något felaktigt. "men jag kan inte hålla koll på dem hela tiden".

Nej vist men du kan iaf uppfostra dem till att inte förstöra andra personers saker. Förstå att någon äger grejer och att man måste anstränga sig för att få något här i värden.

Ologisk söndag

Normalt sätt brukar det mesta jag skriver om handla om omåttligt hat eller avsky mot ett fenomen, en person eller en händelse. Fuck you i näsborren och vanligen avliva dig själv är inga ovanliga ord. Nu den senaste tiden har jag börjat lida av en hel massa onödigt skit som kallas för känslor

Ineffektiva känslor som går stick i stäv med min teori om att känslofulla människor är irrationella och inom kort kommer att dö ut av deras egen dumhet och oförmåga till att att förstå logik och samband i situationer.

Otrevliga känslor som medmänsklighet och empati för andra personer. Bara detta att jag skriver som jag gör just nu gör att jag mår illa i min vänstar hjärnhalva, som tidigare så effektivt och systematiskt har motarbetet de kreativa och positiva fördomar jag har haft.

En väldigt god vän till mig kan i mångt och mycket anses vara min raka motsats. Han har alltid agerat efter sina känslor och har ofta haft svårt för den dubbelbottnade egenskapen som nästan alla människor har.

Alla människor håller med om att jämställdhet och lika rätt och skyldigheter är livsviktiga. Men i nästa situation så stoppar man inte under stolen att prioritera sig själv och sina närmaste är viktigare och "dom".

Denna bristande logik härrör jag till känslor, precis som alla andra motsägelsefulla och idiotiska idéer som religion, kärlek och miljöpartiet. Så hur fan kan jag då själv börja lida av dessa logiska brister?