Nykonstruerat parti

Efter att ha känt frustration över att de olika partierna idag inte står för nått vettigt så vill jag nu slänga ut en idé av hur jag skulle vilja ha ett optimalt parti med frågor och svar som jag själv kan stå för.

En social liberal värdegrund och ideologi. Att sakfrågor inte behöver grundas i ideologi och att all form av extremism ska motarbetas.

Ett parti för kärnkraft men men mot kolbränslen. Ett parti för välfärd men mot passifiering. Ett parti för förändring av skolan utan att skapa kaos i klassrummen.

Ett parti som förstår att landsting är något av det förgångna och att sjukvård är en statlig syssla, precis på samma sätt som att grundskolan ska drivas av staten och inte av företag eller religiösa samfund.

Ett parti som förstår att alla har rätt till äktenskap oavsett vem vilka som gifter sig. Ett parti som inte lägger sig i hur föräldrar fördelar sina föräldradagar eller påtvingar organisationer eller företag jämställdhet.

Ett parti som är emot det nuvarande bidragssystemet och som vill jämställa skatter för alla som har en inkomst eller tjänar pengar.

Ett parti med ambitioner och resonemang som grundar sig på verkliga behov och som kan frångå ideologi om nödvändigt för att kunna utföra något bra för landet.


Nu blev det en hel massa saker och en satans massa tankar från min sida. En vacker tanke, kanske, bara kanske att ett etablerat parti kunde röra sig i den riktningen och inte som nu bara låsa in sig i taskiga kompromisser med antingen blå eller röd färg.

Göran Bryntse

Källa till skit, normalt sätt ett rövhål. Idag i formen utav Göran Bryntse. Källan och en av de mer ansedda orsakerna till att sverige idag har en så pass hjärntvättad befolkning när det kommer till energifrågor.

För att göra saker och ting kort. Han är känd för att utföra agendadriven forskning. Det går ut på att man plockar de bitar man tycker låter bra ur andras studier och forskningsresultat för att framföra sin egen vilja eller mening. Han räds inte heller för att citera mycket kraftigt ifrågasatta publiceringar och ibland t.o.m opublicerat material.

Han brukar ofta och väl tala sig varm i energifrågor och på något mystiskt sätt så har han varit en del utav Svenska Energimyndigheten. Han är känd för att tala sig varm om elöverskott i sverige, att vindkraft och bioenergi kan lösa de flesta problemen och att kärnkraft är desamma som kärnvapen.

Om du stöter på honom så bör hans ord tas med mycket stora kvantiteter salt och siffrorna som han nämner kan du garanterat veta antingen är kraftigt påverkade i rätt riktning eller helt påhittade.